Nagy Balázs - jógaoktató

nagy balázs njoy jógaoktató

Az én bemutatkozásom nem úgy kezdődik, hogy már három évesen egy filozófus agyával gondolkodtam, és négy évesen az életem része volt a mozgás… sőt még 20 évesen sem volt az életem része sem a jóga, sem pedig más testmozgás. Kifejezetten kellemetlennek éreztem a testnevelés órákat, mert sosem voltam olyan testi állapotban, hogy könnyedén lefussak például egy kört a futópályán. Később aztán elkezdett érdekelni az egészéges életmód, a táplálkozás fontossága, de a mozgás mindig is nagy mumus volt, rendkívül nehezen szántam rá magam bármire is.

Én abszolút hiszek abban, hogy a testünk és persze a lelkünk is mindig üzen nekünk, ha valamit nem jól csinálunk. Egy rendkívül bölcs szerkezet, amivel ha megfelelően bánunk meghálálja a gondoskodást.

Az eredeti szakmám  fogtechnikus, amiről tudni érdemes, hogy ha az egészségünk védelméről szeretnénk gondoskodni, akkor baromira nem a legjobb választás, de persze ez sok más szakmával sincsen másképp. A rengeteg ülés talán az emberiség egyik legnagyobb ellensége, elképesztő károkat tud hosszú távon okozni a szervezetben.

Ez természetesen nálam sem volt másképp, a havonta jelentkező „elaludtam a nyakamat szindróma” és társai. Aztán már nem tudom, hogy hogyan jutottam el éppen a jógához, talán azért, mert mindig is spirituálisabb beállítottságú voltam, de arra tisztán emlékszem, hogy nagyon elegem lett a hol itt fáj, hol ott fáj történetekből, és mivel sosem az a fajta ember voltam, aki mástól várja a megváltást, a kezembe vettem a dolgok irányítását és elmentem az első gergincjóga órámra, ahol teljesen elkapott a gépszíj…

Egyik tanfolyam és oktatóképzés után jött a másik, bár sokszor nagyon fárasztó volt egy főállás mellett, de minden percét megérte ez a befektetés!!!

Rengeteget tanultam kitartásról, emberségről, a testemről és a testemtől, rengeteg fantasztikus embert ismerhettem meg általa és az a legszebb benne, hogy tudom ennek sosem lesz vége! A tanulás és a fejlődés a lételememmé vált, így már mondhatom azt, hogy a lételemem lett a mozgás! És igen, nem csak a jóga. Én nem hiszek egy irányzat mindenhatóságában és igen, szerintem minél többfajta mozgást, vagy akár spirituális irányzatot ki kell próbálnunk és meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy minél elfogadóbbak és befogadóbbak legyünk. Én ezt tartom az egyik küldetésemnek, hogy egyfajta utat mutassak az embereknek, egy jobb, élhetőbb és elfogadóbb jövő eléréséhez. Szeretettel várlak az óráimon!


Végzettségek:

Mandala Jógastúdiók: Gerincjóga oktatóképzés
IWI: Sportoktató (testépítés-fitness)  
Mandala Jógastúdiók: Tensegrity Concept- Alkalmazott Fascia Tréning
Táplálkozás-Beállítás: Funcionális Táplálkozási tanácsadó 
Almásy Mozgásakadémia: 3D/Dinamikus jóga