njoy Órarend

 

NYÁRON MINDIG FIGYELD A FB OLDALUNKAT, MELYIK ÓRA VAN MEGTARTVA? MELYIK NINCS!
Bejelentkezés, érdeklődés FB üzenetben!

- aug 20-i héten csak ezek az órák lesznek: kedd 19h astanga, szerda 17.45, 19h flow, csüt 8h morning flow, 17.45 flow, péntek 19h astanga
- aug 27-i héttől a reggelek délelőttök Milena óráival telnek. h-cs 6-10h mysore astanga, péntek 6-tól és 8.30-tól vezetett astanga óra.
Az aug 27-i héten csak ezek az órák lesznek, mert egyébként elvonuláson leszünk. Ott még van hely, gyertek :)
Szept első hetétől reggelek Milena, és visszatérnek a délutáni és esti órák is lépésről lépésre egyre több, hétfő Panni nap lesz, kedd Petra és Boti, szerda Panni, csüt Boti, péntek Panni. 
Marci kistermét átalakítjuk jógás meditációs térré, ahol is amikor kész vagyunk reggelente 3-4 személyes reggeli órák. Du és esténként szintén vagy meditáció, vagy kiscsoportos órák, vagy privát órákra van lehetőség. 
Hétvégente workshop/tanfolyam, és sok tematikus, összefüggő sima órarendi óra is lesz.
Eléggé komplex és sok igényt kielégítő órarend van a fejünkben, reméljük a sok "ha" elsimítódik minden oldalról és meg is valósul az egész :) Drukkot elfogadunk :)) písz-pacsi!

jóga budapest, gerincjóga, jóga, kezdő jóga, vinyasa flow, ashtanga jóga

Ha szeretnél matracot stoppolni valamelyikre, írhatsz, vagy hívj minket! A műhelybe 20 perccel órakezdés előtt tudsz bejönni.


Melyik óra való nekem?

Kezdőként, ha nem jó a kezdő jóga időpontja,  gyere bátran bármelyik órára, figyelünk rád, és olyan gyakorlatokat kapsz, ami neked való.

Haladóbbaknak, íme az óraleírások:

 

Vinyasa Flow

"Jógaszűzektől a veteránokig mindenkinek"

Talán ez az a jógatípus, amit leginkább a játékos szóval tudnánk jellemezni. Légzésritmusra váltogatjuk a gyakorlatokat, amik így átfolynak egymásba, szinte tánc. Nagyon kreatív és élvezetes óra a vinyasa flow, komoly mégis biztonságos kihívást jelentve testnek, légzőrendszernek, léleknek is, nem hiába szerelem oly sok jógi között nekünk is. A gyakorlatok skálázhatók, így ha épp nincs kedved/nem megy a kézenállás (most direkt túlzok) akkor csinálhatsz mondjuk egy sima planket - szóval teljesen magadra szabhatod az órát, és ebben segítünk, figyelünk, kísérünk. Gyere, játssz, áramolj velünk!
Az órákat Panni, vagy Botond tartja.


Morning Flow

"Garfildoknak kihívás és új világ, hajnali pacsirtáknak léleksimogatás"

A reggeli/hajnali gyakorlásokat egyszerűen meg kell tapasztalni. Akkor is, ha nem vagy amolyan “morning person". Ezeket az órákat a reggeli - előre se tudok hajolni, be vagyok rozsdásodva - fizikai és mentális állapotodnak megfelelően lassabban, fokozatosabban készítjük elő a nagyobb kihívásokra.  Az óra célja, hogy feltöltődve, felfrissülve - nem csak fizikailag, hanem mentálisan is készen a napra hagyd el a jógatermet. Kávé előtt/helyett kávé. Ha szeretnéd beépíteni a mindennapos gyakorlást az életedbe, akkor jógázz reggel, úgy tuti nem jön közbe semmi!
Az órákat Panni vagy Botond tartja.


Yin jóga

"Nem szépítünk. Mindenkinek. Receptre."

A dualizmus, a kettősség alkotja a világunkat. Yin és Yang. Ezekhez a minőségekhez rendelhetünk hozzá a világban mindent. A mozgásfajtákat is, pont, mint a szöveteinket. Yang tipusú mozgás például a vinyasa flow tüzes, erős mozdulatai, szövetek pedig az izmok például. A yinhez köthető minőségek a hideg, a lassabb, elfogadó. Szövetek pedig az ízületek, a fascia, inak, szalagok. A yin jóga nem nyújtás. Angolul jól meg van fogalmazva : “you wanna stress the body not stretch it”. Stressz hatása által fejlődünk. A yin gyakorlatokkal hideg állapotban foglalkozunk az izmokkal, ízületekkel nyitjuk, bizonyos mértékben nyújtjuk őket, újramodellezzük a fasciát. Sok kiegészítőt használunk (párna, tégla) és minden órának van egy mentális, gondolkodós, filozófiai fókusza is. Kevesebb pózból építkezünk, 1-1 pózban 3-5 percig is benne maradunk (nem tartjuk, mert nincs erőfeszítés, passzív bennemaradás van csak). Eredménye egy teljesen új testérzet, régi fájdalmak, problémák oldódhatnak fel/meg. Akár reggel akár este, heti egyszer mindenkinek ajánljuk a yin gyakorlást.
Az órákat Panni tartja.


Jóga extra - wokshop jelleggel, hétvégente

"Jógiknak. Kiváncsiaknak, kreatívaknak, kihívást keresőknek. Meg tényleg minden jóginak"

A jógát, ha csak mozgásanyagra szűkítjük, hamar beláthatjuk, hogy szükség lehet kiegészítésre. Bizonyos izmok célzott aktiválására, bizonyos mozdulatok beiktatására (pl húzás, az nincs a jógában), olyan feladatokra, amik kiegészítik a gyakorlásunkat, ellensúlyozzák azt, vagy pont felkészítenek a bonyolultabb feladatokra. Valamint olyan energiarendszereket is megmozgatnak, amik a jógában kimaradnak.

A jóga extra órák kis workshop szerűen épülnek fel. A fasciagyakorlatoktól kezdve, a természetes mozgásos állatjárásokon át a konkrét akár súlyzós gyakorlatokig sok mindent megtalálsz majd. Változatosan, kreatívan, megtanítjuk még jobban használni, játszani a testeddel. Kezdőktől a haladókig jöhet bárki.
Az órákat Panni és Marci tartja.


Kezdő Jóga (Gerinc jóga)

"Jógaszűzeknek, gyógyulnivágyóknak, akik lassabb órára, több magyarázásra vágynak"

Az órán megismerheted a jóga alapvető mozdulatait. Egyszerű, könnyen kivitelezhető gyakorlatok készítik fel a tested, hogy később komplexebb pózokat gyakorolhass, vagy hogy csak egyszerűen megerősítsd, nyújtóztasd a helyes tartáshoz, egészséges gerinchez szükséges izmokat. Minden óra az egész testet átmozgató, erősitő és mobilizáló mozdulatsorokból építkezik. Fejleszti a testtudatot, általánosan segít jó állapotba hozni az izmokat és izületeket, hatékonyan támogatja a gyógyító folyamatokat. Kortól és nemtől függetlenül, szinte bárki végezheti.
Az órákat Panni, vagy Botond tartja.


Szeretettel várunk, bármely órát is választod! Ha bizonytalan vagy, tudod! Kérdezz bátran! 

njoy csapat: avagy Panni, Marci, Boti, Írisz