Tölgyesi Írisz - jógaoktató

tölgyesi írisz njoy jógaoktató

Tizenéves koromban, találkoztam a jógával először, már az első alkalommal elbűvölt az ászanák jótékony hatása, és az oktató kiegyensúlyozott, magabiztos, örömteli hozzáállása. Nem csoda, hogy frissen érettségizett, két műszakban dolgozó,magát kereső lányként azonnal a példaképemmé vált a 50-es hölgy, aki az egészséget, a tudást, a bizalmat és a szabadságot szimbolizálta számomra. Néhány év elteltével nekem is lehetőségem nyílt rá, hogy elinduljak a jóga oktatás ösvényén, mely folyamatos tréning és kaland az életemben! 

A jóga, amellett, hogy nagyszerű mozgásforma, egy életmód is egyben. Nem ér véget a jógaszőnyeg feltekerésével, hanem velem tart a villamoson, elkísér a postára, a baráti összejövetelekre és a háló szobába. Visszatérve a tanításhoz és a tanuláshoz, boldog vagyok, hogy olyan technikát adhatok át, ami az emberek életszínvonalát, egészségét növeli, nem beszélve arról, én magam mennyit tanulok a kurzusok alkalmával. Az ember egyszerre eszköz, és példakép. Nem azért mert tökéletes, hanem azért mert 100%-osan részt vesz abban amit csinál és figyeli, hogyan tud legtöbbet adni az adott pillanatban. Mindenféle spirituális sallang nélkül, szerintem ezt hívják odaadásnak, csak a jóga és a gyakorlók vannak a fókuszban. 

Érdekes megtapasztalni, hogy mekkora önuralommal és szorgalommal rendelkezünk ha felelősséggel hajtunk végre valamit, ráadásul még élvezzük is mindezt! Másokat magunk elé helyezni és segíteni, mindenféle bizonyítási vágy és hatalmi játszma nélkül, teljes mértékben felszabadító!

Mottóm, hogy a valódi fejlődés, a komfortzónán túl kezdődik! 
2011-ben végeztem Kádár Zoltán és Papp József Hatha Jóga Oktató képzésén, melynek alapköveit  Patanjali jóga szútrái adták. Később tovább fejlesztettem magam, Bene Máté Zoltán gerincjóga tréningjein, majd a Csíki Mariann által összeállított gyermekjógával kezdtem foglalkozni. Szerintem a megfelelő tudásra alapozott gyakorlat és tapasztalat adja az igazi iskolát, úgyhogy az első perctől kezdve tanítok, és folyamatosan beemelem az újabb technikákat. A különböző képzésekkel kiegészítve tudásomat, szívesen és felelősséggel tanítok minden 0-108 év közötti jógázni vágyót! :)

Mivel én magam is egy erős hátfájással járó gerincferdülés miatt folyamodtam a jógához, hiszek a személyre szabott ászana oktatásban. Annyira különbözőek vagyunk, hogy 1-1 póz teljesen mást jelenthet a testünk számára. Ezért rendszeresen tartok magán órákat, ahol mindenki ott kezdheti a fejlődést, ahol éppen tart. :)

A jóga mellett éveken át dolgoztam irodai masszőrként, ezért az irodai jógára kezdtem specializálódni, mely egy hatékony, felszabadító módszer a fáradt, megfeszült test rendbehozatalára, sőt munkahelyi csapatépítő tréningként is szuperül megállja a helyét!

Másik kedvenc műfajom a hatha jóga flow (az órarendben slow flow néven találod), foglalkozásaim célja, hogy a gyakorlók testtudatosságra, rugalmasságra, erőre tegyenek szert, kiszabaduljanak a testi és tudati megszokásaik börtönéből, és élvezzék amit éppen csinálnak!

Fontosnak tartom az önálló otthoni gyakorlást, a fanatizmustól mentes egészséges étkezést, és a kreativitás kibontakoztatását, e három vesszőparipám eredménye egy személyes blog, melyen jóga leckéket és étel recepteket osztok meg, a jóga és a konyha szerelmesei számára.

Várok mindenkit szeretettel online, offline egyaránt!


Végzettségek:

Hathat Jóga oktató - Kádár Zoltán, Papp József
Gerincjóga - Bene Máté
Gyerekjóga - Csíki Mariann