Bene Marci

BENE MARCI - STRONGFIT MOZGÁSSPECIALISTA, NJOY ALAPÍTÓ

bene marci

Elegem lett abból, hogy bármit kipróbálok valamilyen sérülés lesz belőle.
Sok éves versenysport múlttal és egy olimpiával a hátam mögött ez több, mint furcsa. És mégis. Először egyik váll, később másik váll,  majd csípő. Szépen sorjában követték egymást a kis túlerőltetések, fájdalmak. Annyira persze nem voltak komolyak, hogy kórházba menjek velük, de számtalan álmatlan éjszakát azért okoztak, és minden egyes alkalommal, amikor megpróbáltam „átdolgozni magam rajtuk” csak rosszabb lett.

2015-ben hallottam Julien Pineauról először. A Barbell Shrugged készített vele interjút, és az edzésen elért intenzitás fontosságáról, valamint arról beszélt, hogyan kell a hiányosságokat és egyenlőtlenségeket felfedezni az emberek mozgásában. Teljesen lenyűgözött.

A StrongFit módszere egy felméréssel, analízissel kezdődik, hogy a kulcsfontosságú problémát megtaláljuk, ami az egyéb tünetek okozója. Ezek után olyan feladatokat választunk, melyek a problémát megszüntetik, de az extra nem itt keresendő! A többi sportrehabilitációs protokollban a fókusz csak és kizárólag a rehabilitáción van: például amikor nekem még aktív versenyzőként fáradásos sípcsont törésem volt, bár a sérülést rehabilitáltuk, de közben legyengültem, rosszabb lett az állóképességem, és nagyon alulról kellett visszamásznom a versenyzői szintre.

A StrongFit rendszer lehetővé teszi azt, hogy a tökéletes rehabilitációt úgy érje el a kliens, hogy közben izomereje, állóképessége nem csökken, sőt nő, és a sérülését, fájdalmát megelőző erő- és állóképességi szinten, vagy még erősebben fejezze be a rehabilitációját.

Amint lehetett elmentem Pineau edzőképzésére és szemináriumaira, és ezek eredményeként megszabadultam krónikus váll- és csípőfájdalmamtól, újra helyesen tudok végezni gyakorlatokat, és teljesen tisztában vagyok vele mi zajlik a testemben. Végre újra valódi intenzitással tudok edzeni egy új, fizikailag holisztikus nézőpont alapján, biztonságosan.

Az olimpia után először érzem azt, hogy mentálisan és fizikálisan is mindent beleadok, minden egyes edzésen új oldalamat ismerem meg. Ha egy nehéz, súlyokkal teli szánt el kell húzni A-ból B-be, képzeld azt, hogy B-ben saját magad jobb verziója vár. Minden egyes StrongFites alkalommal saját magad jobb, erősebb, fájdalomnélkülibb verziójával találkozhatsz, bejössz és jobb emberként távozol! Ez az én új, második olimpiám, hogy minél több embernek segítsek fájdalom nélkül, hatékonyan edzeni.

Gyere ha fáj, és megoldjuk. Gyere edzeni, kipróbálni önmagadGyere csak úgy, beszélgetni! Imádnék ötletelni emberekkel, nagyon jó lenne, ha edzők is jönnének ötletelni a kivitelezésről, programozásról, akármiről.

NO PAIN: GAIN! - FEJLŐDJ, NE FÁJJ!

Várlak szeretettel! 
Ha kérdeznél: marci@njoylife.hu


bene marci strongfit+hungary.png

Végzettségek:

CrossFit Level1
CrossFit Mobility
Kinesio Tape 1-2
Graston (IASTM - EVLM)
FMS 1.
Síedző (Magyar serdülő válogatott)
Tenisz kondi és rehabilitációs edző (MESE Tenisz)
Fitnesz instruktor
StrongFit
 principals and philosphy of training szeminárium
Strongfit Coaches Week1-2 - interactive application of StrongFit
StrongFit mentor program by Julien Pineau
BGF-KVIF turizmus vendéglátás angolul