Blog

Bőrápolás természetesen - #nomakeup

Lányos téma :)

A szép bőr fontos, alap. Gondolom mindenki vissza tudja idézni a tini-éveit még. Hát nekem már fél éve nem hogy nem egyessel, de már hármassal kezdődnek az éveim számai, és szégyen ide vagy oda nem volt kialakult bőrápolási rutinom.

Alapvetően nem sminkelek, de konkrétan krémet is csak hébe-hóba random használok, tisztítókat is ami megtetszik.

És erre a bőröm kiakadt idén. Gyanakodtam, hogy kajára, stresszre, mire reagál úgy, hogy konkrétan rám sem lehet nézni. Nyilván ez hitelt rontó is. Mivel a holisztikus egészséget tanítom és képviselem, nem fér bele, hogy igénytelenül nézzen ki a fejem.

Még másfél éve mentettem el egy oldalt, slow kozmetikát hirdetett, ahol odafigyelnek, és természetes dolgok blabla - szóval minden olyan hívószó amire ugrok :)

Elmentem Gabihoz két hónapja. Az külön vicces volt, hogy Ő hallott már rólam, és a telefonban tökre megörült :) Aztán az első találkozásunknál mondta (mármint utána mondta) hogy meglepődött, hogy ez nem lehet az én arcom... Durva volt na.

Jó két órán át tisztítás, radírozás, kencék. Mind természetes. A Jóisten füveskertjéből. Mind olyan volt, hogy lenyalogathattam volna az arcomról.

Ő keveri egyébként a krémeket, lemosókat, olajokat teljesen személyre szabottan. És tényleg lassú és megérkezős. Nem azt érzed, hogy oké, egy vagy a sok közül, futószalag. Pedig de, egy vagy, mert szerencsére egyre népszerűbb, és ezt nem is csodálom. Remek szakember és ember!

A honlapján is írja, és én is megtapasztaltam, hogy ő hisz a vendége kompetenciájában. Vagyis magyaráz, elemez, tanít. Megérted, hogy milyen a bőröd és mire hogy reagál. Wow, 30 évnek kellett ehhez eltelni, pedig elhihetitek jártam jópár kozmetikusnál már :)

Az első alkalom után úgy néztem ki, mint akit szétlőttek egy sorozatlövővel. De az én "ránézel és bepirosodik" érzékenységű bőröm nem akadt ki. Nyilván látszódtak a nyomások helyei, de semmi egyéb. A természetes krémek, a masszázs, és az odafigyelés teljesen megnyugtatta.

A kezelés végén nagyon felnőttes dolog történt, összeállítottuk a bőrápolási rutinomat. Mert már ilyenem is van! 

Reggel hideg vizes arcmosás, zsályavizes tonizálás és a Gabi által kikevert fincsi krém, vékonyan.
Este olivaolajas arclemosás, majd forró törülközővel törlés, zsályavíz és a Gabi által kevert jojobás olajból pár csepp. Ésss ennyi :) Nem atomfizika :)

Leírta nekem egy postitre, amit kiragasztottam a tükörre - Marci nagy örömére. De aztán az eredmény, hogy visszakaptam az arcomat kárpótolta azért, hogy két három hétig, amíg berögzül mindennapi rutinná, addig a postitet néztük a tükrön :)

Ha lenne 1-1 pattanás valahol, estére kaptam zöldagyagot, egy csepp rá és reggelre kiszívja, volt-nincs. Most az utóbbi öt napban forgatás miatt fullsminkben voltam, és ez érződik is az arcomon, tegnap felkentem az egészre zöldagyagot, kb 10 percre. Mert képtelenség volt a pórusaimből kiszedni az alapozót. Láss csodát, a zöldagyagos kezelés után ismét tiszta és ragyogó lett a bőröm.

Nehezen töltök fel képeket, nyilván nem szívesen turnézik senki sem a csúnya arcbőrös fotóival, de most fontos, szóval voila. Az első kép bal oldala a kezelés utáni nap, a jobb oldala pedig a kezelés előtti. A 2-3-4. képek smink nélküliek. A homlokomon a folt szériatartozék. Tavaly belerobbant az arcomba egy gázsütő, azóta. Szerencsém volt, hogy csak ennyi.
Az 5-6-7-8. képek forgatós sminkben.

Elmondhatatlanul hálás vagyok Gabinak, hogy visszaadta az arcomat. Az külön öröm, hogy ezt nem kemikáliákkal, hanem természetes dolgokkal érte el, és hogy tanított. Tudjátok, nekünk is ez a mániánk. Magyarázunk, mit mért hogyan. Hogy megértsd, mert a változás rajtad múlik.

Ha Gabihoz mennél egyébként itt a honlapja, hivatkozz rám nyugodtan :)
Panni