Blog

A hiba amit sokan elkövetnek, mégsem beszélünk róla. Életmódváltás, fitnesz

Amikor megfogalmazódott benned, hogy változtatnod kellene, akár az általános egészséged, akár babavállalás, akár az külsőddel vagy a fittségeddel való elégedetlenség a motviációd könnyen beleeshetsz egy hibába, amiről keveset beszél az internet, mert ugyebár nem áll érdekében :)

Ideálisan úgy néz ki a helyzet, hogy realizálod a helyzetedet, utánaolvasol a lehetséges megoldásoknak, ha szükséges kizárod az orvosi problémát majd keresel egy módszert, szakembert és belevágsz.

Sorra találkozunk olyanokkal, akik végigpróbálták már "az összes" edzőt valamint módszert, és mondjuk nálunk kötnek ki, mert semmi sem működött. Amennyiben nem a kamudiétákat és a p.ncimagazinok ötleteiből merített edzésterveket követték hanem valós szakemberek valódi változást hozó tanácsait akkor két dolog merül fel bennünk rögtön.

  1. Milyen lelki/pszichés háttere lehet annak, hogy valaki ezek hatására nem változik? Milyen múltbeli berögzült sérelmek, vagy rossz viszonyulások miatt nem tud kontrollt gyakorolni maga felett? Miért érzi magát gyengének, és miért bizonytalan? Mi van a mostani életében, ami hátráltató tényező arra nézve, hogy fejlessze önmagát. Sok esetben azt tapasztaljuk, hogy egy néhány alkalmas coaching sorozat nagyon előremutató és komoly eredményeket hozó.
     
  2. "minden szinten szinte minden"  (igazából sehol semmi)-esete. A mindent kipróbáló de semmi mellett el nem köteleződő életmódváltó/fogyókúra/fitneszmániás.

Ez nehezebb tészta ugyebár, mivel ez az önámításnak elég magas foka. És nyilván itt is az első ponthoz kell majd visszakapcsolódni, kideríteni, hogy miért játssza ezt a játszmát önmagával az illető. A megpróbáltam - akarom - nem megy. 

A dolog lényege, hogy IGAZÁBÓL sosem próbálta meg. Remek illúzió az összes FB csoportban benne lenni, kommentelni, programokban résztvenni, úgy tessék-lássék módra. Úgy tűnik mintha, csak éppen nem. Elönt minket az információ, mindenki tudja a tuti receptet - ingyen sör, örök élet, nem?

Ha változtatni szeretnél. Bontsd lépésekre a folyamatot.

  1. problémaelemzés
  2. megoldáskeresés
  3. választás
  4. KITARTÁS

Bizony, tök szívás. De ha életedben egyszer sem tartod be 100%-osan a választott módszert elegendő ideig, akkor nem fogod elérni a célodat. Becsapod vele magadat, ez mondjuk szíved joga, hajrá! Viszont becsapod vele az egyébként valódi eltökéltséggel rendelkező társaidat is, akik esetleg azért nem lépnek, azért nem teszik le a voksukat egy módszer mellett, mert látják a te kudarcodat.

Tégy meg magadnak is, és nekünk, életmód tanácsadóknak, edzőknek, oktatóknak is egy szívességet. Csak akkor csatlakozz hozzánk, ha tényleg eltökélted magadat. Ha tényleg betartod amiket mondunk, ha nem csak divatból meg önámításból vagy tag.

Akkor mondhatod el, hogy egy módszer nem működött neked, amennyiben VALÓBAN csináltad. A kb csináltam, meg a csinálGATTAm meg a kiPRÓBÁLtam messze vannak attól, hogy igazi értékítéletet mondhass.

Vedd végre a kezedbe a sorsodat, és ne csak online a csoport-diskurzusokban. Ne te tudd a legjobban, hogy mit kell reggelizni - ELMÉLETBEN - hanem "wait for it"

CSINÁLD!!!!

Segítünk.