Blog

5 nőiagy-biztos tipp, hogy lásd hol állsz az életmódváltással

A Nők Lapjás  életmódváltóinkon is látjuk, hogy nehézséget okoz néhanapján a "női agy/szem". :)

5 tanácsot adunk, hogy a külső változás az életmódváltó számára is mérhető legyen, és ne a szokásos magazinos rácsavarodom a témára érzés uralja az életüket. Voila:

 • Tudatosítsd, hogy ezt nem csak a kinézetedért teszed. Az egészséged sokkal fontosabb. Ez azért fontos, hogy ne ess bele a média által okozott negatív spirálba, amelyben csak a testedre, a kinézetedre helyezed a fókuszt, elidegenedsz az élettől.
   
 • Mérleg és centi az elején:  a kiindulást le lehet mérni, hogy tudd, milyen alapokra építkezel.  Egyébként mi a testzsírszázalék mérést tartjuk célravezetőnek, nem a sima mérlegelést.
   
 • Mérleg és centi út közben: Naponta SEMMIKÉPP, hetente sem érdemes. Havonta, azonos ciklus-beli állapotnál (nőknél) azonos körülményekkel (reggel/este/éhgyomorra/vacsi után, mindegy, csak ugyanúgy) érdemes mérlegelni és centizni. Így megbízható lesz az eredmény. És itt is inkább testzsír mérés!
   
 • Tükör: sokan mondjátok, hogy nem látjátok a tükröben a változást. Íme egy kis trükk:
  A női sze valóban azt lát amit akar :), viszont:
   
 • Fotózd le magad a mérlegelésekkor. Ugyanabban a fehérneműben, fényviszonyokkal, pózban. És tedd egymás mellé a képeket. Így már te sem tagadhatod le a változást! ("utálom képeken látni magam." Persze, de most épp teszel magadért. És ha idegesít, hogy nem változol, ha a mérlegen toporogsz, akkor a mentális egészséged miatt lépd már át ezt az utálom témát, mert ezt figyeld: fotók nélkül is ugyanúgy nézel ki. Ez egy eszköz, semmi más :))

   

Ne aggódj, ha megáll a fejlődésed (fogyás, izmosodás) nem lehet lineáris növekedést produkálni egy idő után. Lesznek tippjeink trükkjeink arra nézve, mit lehet ilyenkor tenni. Ami fontos itt is, legyél értelmes, tudd, hogy a tested reggelről estére, napról napra változik, grammokat mérni nem érdemes, sőt. Havi egy mérlegelés/centi/fotó, egyébként meg felejtsd el, és ÉLVEZD hogy egészségesen élsz, mozogsz, programozz a családdal a barátokkal. Nem sokkal fontosabb ez, mint a szám a mérlegen? Dehogynem... Hajrá! Bármi kérdés van, minket megtalálsz!