Borián Csilla

Borián Csilla

Lássuk csak ki ez a csaj! Sőt! Mit tud ez a csaj? Ezt szeretnéd most megtudni. Ugye kitaláltam?
Ne is mondd, gondolatolvasó vagyok.

És képzeld, én is! Mármint, hogy én is pont azt szeretném megtudni, hogy ki ez és mit tud ez a Borián Csilla névre keresztelt őrült nőszemély.

Ezért jógázom most már ötödik éve. És itt jössz képbe te! Igen, Te! Azt hitted, rólam lesz szó mi? Hoppá. Tévedtél! Ez a bemutatkozás nem rólam szól, de nem is rólad, hanem …. RÓLUNK. Arról, hogy a közös gyakorlásunk során mit tanulhatunk meg önmagunkról, egymásról, a világról és az életről.

Mert a jóga az én szótáramban (vigyázat, mesterségem címere: nyelvész) közösség, egység, életérzés.  Nem sport. Nem egy elvont spiri maszlag különcöknek. Nem egy független kis hóbort, amit bárki kisajátíthat magának. A jóga nem az indiai guruké és nem az instagramon pózoló csinos lányoké. A jóga mindenkié.

A jóga kincs, amit együtt fedezünk fel és csak akkor élvezhetjük, ha megosztjuk egymással. Néhányan már hamarabb elkezdtük a kincskeresést, mint mások, és ezért egy kicsit jobban ismerjük a terepet. De ahhoz, hogy sikerrel járjunk, be kell avatnunk az újonnan érkezőket és egymás kezét fogva továbbhaladni az úton.

Úton hová? Az egészséges, kiegyensúlyozott, boldog élet felé. Ahol jól érzed magad a bőrödben és harmóniában vagy a környezeteddel és önmagaddal.

Én erre az útra 2014-ben léptem miközben gyógyírt kerestem a testi-lelki szenvedéseimre. A rendszeres gyakorlás hatására egyre jobban lettem, egyre több csoda történt velem, majd elértem egy olyan szintű életörömöt, ami túlárad rajtam és úgy érzem, feladatom, hogy Veled is megosszam. A jóga az eszköz, ami által ezt megtehetem.

Mivel szeretem a meséket, és a jóga óráimba is sok mesés elemet tervezek becsempészni, hadd osszam meg veled az Alíz Csodaországban legjobb sorait, hátha segít eldönteni, hogy az őrültségünk kompatibilis-e ahhoz, hogy együtt vágjunk bele ebbe a kalandba, amit jógának hívnak:

- De én nem akarok őrült emberek közé menni – ellenkezett Alíz.

- Ó, ez ellen nem tehetsz semmit – felelte a macska. – Mi itt mind őrültek vagyunk. Én is őrült vagyok, és te is őrült vagy.

- De hát honnan veszed, hogy őrült vagyok? – hitetlenkedett Alíz.

- Minden bizonnyal őrült vagy – jelentette ki a macska.  – Ha nem lennél az,  nem jöttél volna ide.

(Lewis Carroll, Alice in Wonderland)

Velem tartasz? :)


Csilla videói itt :)


Végzettségek:

  • 2018 – Mentorprogram Jógaoktatóknak, NJOY Mozgáyműhely, Bakonyi Panni

  • 2017 – Hatha Jógaoktató Alapképzés (200 óra), Samadhi Jógastúdió, Diószegi Ádám

    FOLYAMATBAN LÉVŐ KÉPZÉSEK:

  • 2019 – „7 mese, 7 csakra, 7 jógaóra”  továbbképzés Csiki Mariannal

  • 2018-2019 – Jóga Flow Oktatóképzés Fasciális Alapokon (110 óra), Samadhi Jógastúdió, Czvikli Zsuzsa és Süveges Nóra