Fájdalmam van

Senkinek és semmilyen felállásban nem elfogadható, ha fájdalma van!

Mondhatja bárki, hogy legyél kemény, menj át a fájdalmon, de te ne törődj vele! Neked legyen fontosabb az egészséged. A fájdalom jelez, méghozzá azt, hogy valahol valami nem működik, valami meg túlműködik. Szóval probléma van.

  • Ha edzel és bizonyos gyakorlatoknál általában fáj valamid...
  • Ha hirtelen nyilalt beléd a fájdalom...
  • Ha csak úgy, ha sétálsz leszakad a derakat...
  • Ha edzés után érzed azt, hogy valahol szúró fájdalom, vagy már elviselhetetlen izomláz van...
  • Ha egész nap ülsz, és estére már a fejedet se tudod elfordítani oldalra...

Akkor gyere el egy strongfit felmérésre!

Versenysportolóként és utána a CrossFites években megéltem én is a "ne legyél nyuszi, dolgozd át magad a fájdalmon" és a "nem számít semmi se, csak nyomjad" dolgokat. Hogy mit profitáltam belőle? Fejlődést azt nem sokat...

A StrongFit felmérésen első alkalommal kiderítjük mi okozza a fájdalmat, hogy a fájdalmas pont ok vagy okozat-e. Kiderítjük melyik izmok működnek alul, és mi veszi át a szerepüket, hol van az eltolódás ami a fájdalomhoz vezet. Majd megtanítalak bekapcsolni és használni is a gyakorlatban ezeket az alulműködő izmokat, így megkönnyebbülést adva a túlműködőeknek. Amennyiben arra van szükség EVLM technikával oldjuk a túlműködőeket, csomókat, majd a házi feladatoddal stabilizálni tudod a helyes testtartást, hogy a fájdalom ne jöjjön vissza soha többé.

Ha kiderül, hogy az edzésedben bizonyos feladatokat nem megfelelően végzel, akkor a felmérés után megtanítalak a helyes kivitelezésre, valamint szintén kiegészítő feladatokkal megerősíted azokat az izmokat, amiket eddig nem, vagy nem jól használtál és emiatt kialakult a fájdalom.

A fejlődés innentől kezdve megállíthatatlan. Főleg, ha sok, fájdalommal teli hónap, akár év van mögötted, és már óvod-véded a tested minden mozdulatnál. Csak képzeld el, hogy nem kell már ettől félned, és újra úgy, sőt jobban tudsz mozogni, mint azelőtt.

#nopaingan!


Bejelentkezés, időpontkérés, érdeklődés:

Név *
Név

V.Éva radiológus doktornő, crossfitter "élménybeszámolója"

"Marcihoz egy teljesen átlagos héten jelentkező (3 crossfit, egy rövidebb futás, semmi maxolás, semmi PR) közel sem átlagos érzés vezetett el. Megszoktam, hogy az izomlázon túl, néha kicsit fáj ez-az átmenetileg, de azon a csütörtök reggelen úgy keltem, hogy az egész bal lábam zsibbadt, bármit csináltam. Orvos vagyok, elkezdtem hát agyalni hol lehet a hiba, visszanéztem a hét edzéseit, volt-e bármi magyarázó esemény, de hiába. Így konzíliumot kértem, stílusosan egy szintén crossfitter neurológus kollégától.

Együtt egy negatív MR lelettel a hátam mögött arra jutottunk, a m.piriformisom a bűnös, ami a sok eröltetett kifelé rotáció hatására begyulladhatott, nyomva azt a fő ideget ami végülis a zsibbadásom okozta. Tekintve hogy ez az izom jó mélyen, a farizomzattól védetten helyezkedik el, a mobilizálás és a gyulladáscsökkentő segített, de nem oldotta meg a problémát. Éreztem, hogy több beavatkozásra van szükség. Egy ismerősöm ajánlotta Marcit és a módszert, amellyel mindössze egy alkalom alatt sikerült a letapadásokat oldani, és ezzel az éppen problémás izmot is tehermentesíteni.

Nem mondom, hogy kellemes volt, lélegezni is elfelejtettem néha közben, de minden átdolgozott régió után rögtön mozgás közben ellenőriztük az eredményt, ami nekem racionális ember lévén roppant szimpatikus volt. Nem éreztem, hogy időhöz lennénk kötve, az eredmény volt a fontos, mozgáselemzéssel kerestük a problémákat amiket aztán Marci kezelésbe vett. Olyan intenzív lett az EVLM hatása, hogy napokig véraláfutásokkal tarkítottan lestem hogy reagál, gyógyul a testem. Ezután következett a visszatérés, a futáshoz, fokozatosan erősödve a crossfithez is. Mára a korábbi súlyokkal, van amiben már azt a szintet is meghaladva edzhetek megszorítások nélkül. Nem jelentkezett azóta a panaszom és más probléma sem szerencsére, amiben nagy szerepet tulajdonítok a szemléletformálásnak. Azóta tudatosabban edzek, mobilizálok, figyelem a testem. Ezért legalább annyira hálás vagyok Marcinak, mint a konkrétan elért eredményért."


V. István teniszező "élménybeszámolója"

strongfit budapest

Az első alkalommal, amikor elmentem a Marcihoz, a könyökömmel volt probléma. Sokat teniszezem, és hosszú ideje szenvedtem mind golf- és teniszkönyök miatt. Lökéshullám terápiát és szteroidos injekcióval s probálkoztam, de semmi nem hatott teljesen. Marci Voodoo floss bandázzsal és EVLM technikával kezelt. Pár alkalom után nagy javulást értünk el, olyannyira, hogy a 15 évig használt könyök stabilizáló kötéstől is sikerült búcsút vennem. Azóta még mindig teniszezem problémák nélkül.


T.Robi, erőemelő "élménybeszámolója"

trobi.jpg

"Egy erőemelő csoportban olvastam az eszközzel végzett lágyszövetmobilizációról és mivel épp a lábammal szenvedtem, így elmentem egy kezelésre. A problémám abban nyilvánult meg, hogy guggoló edzés közben olyan érzés volt, mintha az izom le akarna robbanni a combomról, valamint fájt a térdem és nehezen tudtam a szabályoknak megfelelő mélységet guggolni.

 

A kezelés után/óta ezek a problémák szerencsére megszűntek és folyamatos nyújtással, hengerezéssel szinten tudom tartani az állapotot."


Sz. Kriszta crossfitter "élménybeszámolója"

"2 éve kezdem el crossfittel foglalkozni, de előtte is mindig sportoltam valamit. Az edzések során szinte állandó fajdalmaim voltak a vállaimban a lapockáim körül, illetve a csuklyáim állandóan be voltak állva, hihetetlen kötött volt mindenem. Ezek a fájdalmak mindig is jelen voltak az életemben de amikor súllyal fej fölé kezdem dolgozni egyre zavaróbbá váltak.  Marcit emiatt kerestem meg, aki az EVLM technikával kezdett el kezelni. Többszöri alkalom után egyértelmű volt a javulás. A fájdalmaim csökkentek könnyedebbé vált a mozgás, nagyobb súlyokkal tudtam dolgozni. Kaptam kiegészítő házifeladatokat amik szintén szüksegesek voltak ahhoz, hogy a kezelés hosszú távon tartós maradjon."

 

A felmérés nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatot, sem a képalkotó diagnosztikát.