Fegyenc jóga

Fegyenc Jóga

Kiknek szól?

Ha a fogvatartottaknak jó, Te is élvezni fogod!

Első sorban sportolóknak, és kötött(ebb) izomzattal rendelkező férfiaknak szól ez az óra. Jógagyakorlatok, nyújtások, mobilizálások, nem ritkán eszközhasználattal. 
Ha eddig azért nem jógáztál, mert kellemetlenül érezted volna magad a nagyon hajlékony lányok körében, ez a Te csoportod.  (Gyere el néhány órára, hamar fogsz fejlődni, aztán mehetsz menőzni a koedukált órákon is :))

Miért fegyenc jóga? Miért lesz ez más, mint bármely másik foglalkozás?

Egy börtönben is tartok órákat (lásd itt), a fegyencek kemény erőedzéseit nem nyújtás, mobilizálás hanem teljesen mozgásszegény életmód egészíti ki, melynek eredménye a kötött izmok, szűkült mozgástartomány és a fejlődés megrekedése. 
Kifejezetten ilyen problémákra nyújt megoldást ez az óra, hozzájárul az optimális mobilitás eléréséhez. A résztvevőknél a fizikai erő és a sportolás miatti testtudat megléte lehetővé teszi a nagyobb terhelést, így a fejlődés intenzívebb, mint a nem sportoló egyéneknél.
Nem egy hagyományos jógaóra, a sorozatokba bele vannak építve egyéb, a célok elérését elősegítő feladatok, gyakorlatok is. Megtanulhatsz helyesen lélegezni is.
Bár nem hangsúlyos, de az órán helyet kap a befelé figyelés, a bevezetés a relaxációba. 
Az órák minden esetben csoportra, résztvevőkre szabottak, nem minden alkalommal ugyanazt csináljuk. 
Persze, ha kiváncsiak vagytok, megmutatom az aktuális fogvatartott csoportommal éppen milyen gyakorlatsoron megyünk végig.

Időpontok, helyszínek:

szerda: 18-19.00 2. kerület, maximum 4 fő

februártól szerda 16-17.00 és péntek 10-11.00 F and M