Megakadt a fejlődésem

Megállt a fejlődésed és eddig Te is a különböző programozásokban kerested a megoldást? 

Mégsem segített semmi? A kajálásod rendben van? Eleget iszol? És így sem? Legyen szó akár erősportról, futásról, akármiről, a megoldás valószínűleg inkább az alapokban rejlik, mintsem a programozásban. 

Elmagyarázom. Három fogalom megértése szükséges ahhoz, hogy összeálljon a fejedben is a kép.

1.) mozgásminta

A StrongFit rendszerben négy alapvető mozgásmintát különböztetünk meg. Ezek segítségével az összes mozgás leírható és vizsgálható. A mozgásminta nem gyakorlatokat jelent, nem feladatokat, inkább elveket.

  1. nyomás/tolás
  2. húzás
  3. guggolás
  4. csípőhinta

Ezek építenek fel egy-egy feladatot, például a guggolás, mint feladat lefelé csípőhinta, felfelé paralell föléig csípőhinta, onnan guggolás mozgásminta. 

2.) Torque

Durva magyar fordításban torziós nyomatéknak nevezhetjük A torque lényege az, hogy egy adott mozgásminta kivitelezéséhez a test megadott izomláncokat használ, mint fő erőleadót. Konkrétan izolálható, hogy mely izmoknak kell bekapcsolniuk és dolgozniuk az egyes mozgásmintáknál, annak megfelelően, hogy a feladatban kifele vagy befele leadott torque vagyis torziós nyomaték szükségeltetik.

3.) mobilitás

A mobilizálás és a mobilitás elterjedt és fancy fogalom lett, mégis fontos tisztázni mit is jelent, valamint hogyan lehet fejleszteni. Sok esetben a mobilitást az izületben létrejövő passzív mozgástartománnyal azonosítják, vagyis nem terhelés alatt vizsgálják. A StrongFit rendszer a mobilitást az izmok szemszögéből tárgyalja, vagyis vizsgálja, hogy egyes feladatoknál a helyes kivitelezéshez szükséges izmoknak mi a végpozíciója, ahol még kontrakcióra képesek. Vagyis effektíve tudod használni az izmaidat, nem pedig kinyúlt, inaktív állapotban lazák annyira, hogy pl a fejed fölé tudd emelni a karjaidat.

Mi szükséges tehát a fejlődéshez?

  • a mozgásmintákat megfelelően tudd végezni
  • az adott feladatoknál megfelelő torque-ot használj, vagyis a "jó" izmokat aktiváld
  • legyen meg a mobilitásod (StrongFit fogalommal) a feladatvégzéshez

Vagyis, ha eljössz a felmérésre és edzésekre akkor kiderítjük, hogy a fentiek közül mivel van a gond, megtanítalak arra, ami hiányzik, és a fejlődésed mint a villám megindul. 


Bejelentkezés, időpontkérés, érdeklődés:

Név *
Név

A. Mihály crossfitter "élménybeszámolója"

"Mit érdemel az, aki elhanyagolja a nyújtást? Mondjuk az njoy nem rossz választás. Nekem a legjobb választás volt. Fej fölötti munkával elég sok problémám volt, azt hittem a vállamból kifolyólag. Az EVLM elképesztő hatékony módszer bekötött izom fellazítására és sok egyéb mozgásból, vagy annak hiányából eredő problémákra. De az igazi hatékony módszer Marci. Pár gyakorlatból rájött, hogy a vállam jelentősen korlátozott mozgástartománya a lapocka alatti izmok kötöttsége miatt van. Egy könnyed harminc perces nyúzás után 20 centivel hátrébb tudtam emelni a karjaimat. Ez több mint 6 hónapja történt és azóta is kitart. Kaptam az új váll mobilitásomhoz kiegészítő gyakorlatokat, amiket szorgalmasan végzek azóta is és nincs vele problémám.

Nem maga az EVLM a csodaszer, ami önmagában is képes javítani a mozgásmintán, hanem Marci mint szolgáltatás. A kávéja sem rossz, de a mozgás elemzés, tanácsadás az EVLM és Marci személyiségének kombinációja az, ami hatékonnyá teszi kezelést. 5 csillag, thumbs up és like! Ajánlom mindenkinek!"


Sz.Robi futó "élménybeszámolója"

" Azért kerestem fel Marcit, mert az addigi jóleső futásaim utolsó kilométerein térdpanaszok jelentkeztek. Megnyugtatott, hogy nem orvosi beavatkozást igénylő problémáról van szó, hanem arról, hogy bizonyos izomcsoportok túl kötöttek az egysíkú, hosszútávú futásaim miatt, és ez okozza a térdem helytelen mozgását is. Ne szépítsük: a kezelés néha úgy fájt, hogy a könnyem kicsordult, viszont biztos voltam benne, hogy segíteni fog. Megnyugtató volt a magabiztossága, ahogy előzetes információ nélkül, az izmaim állapotából megállapította, hogy hogyan futok helytelenül. A helyes technika elsajátításában sokat segít az edzésterve. A két legnagyobb, néhány hét után jelentkező eredmény, amiért érdemes volt végigszenvedni a kezelést, az, hogy erzem, hogy uralom a futásom, illetve nem fáj már a térdem."