Gyulai Juli

Gyulai juli - astanga oktató

gyulai julia astanga

Egyetemi éveim alatt kezdtem el jóga órákat látogatni, amikor napi 8-10 óra tanulás után valamilyen pihentető, stresszoldó programra vágytam. Minden óra végén egyfajta nyugalom és boldogság járt át, és éreztem, hogy a jóga sokkal több, mint egyszerű testmozgás, én csupán a felszínt kapargatom még. 2014 elején jutottam el az első astanga órára, ami azonnal megfogott.

A rendszer felépítése, elméleti alátámasztottsága, a gyakorlás dinamikája, a hangos légzés, a tekintet fókuszálása, mind-mind magával ragadott azonnal. Nagyon szerencsésnek és boldognak éreztem magam, hogy rátaláltam az astangára, és azóta is teljes odaadással gyakorlok a tradicionális tanítás mentén, heti hat alkalommal.

Tanáraim figyelmének és segítségének köszönhetően fejlődésem lendületes, ezt szeretném én is átadni társaimnak.

Govinda Kai (KPJAYI Certified) tanárom négy éve követi gyakorlásomat figyelemmel, tőle jógafilozófiát, mantrákat tanultam, az ő bátorításának köszönhetően kezdtem el asszisztálni az óráin, később önállóan is oktatni.

Eddig háromszor utaztam Indiába, ahol a KPJAYI iskolában tanultam Sharath Joisnál (ő, Patthabi Jois unokája, akinek ezt a rendszert köszönhetjük). Ott az ászana gyakorláson túl szankszrit, jógafilozófia és mantra ének órákra jártam. Tanulmányaimat szeretném majd ott folytatni, a következő években is kiutazni.

A jóga folyamatos gyakorlás, nincs cél amit el kell érni, vagy hely ahová el kell jutni. Segít hogy jobb, szeretetteljesebb és kedvesebb emberré válj. A jóga megváltoztatta az életemet, sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lettem, megnyíltam és boldog vagyok. A jóga egy nagyszerű eszköz arra, hogy minőségi életet éljünk, amelyben a varázslat mindennapos dolog.

Juli Milena óráit helyettesíti hétköznap reggelente.

Juli fb oldala: Julia chants