Jóga, mint életút

Egy jóga van. És az benne a csodálatos, hogy minden életszakaszban van olyan kérdés, amire a jóga a válasz. Legyen szó fizikai, lelki vagy mentális fejlődésről, gyógyulásról, a gyakorlás segít, elkísér. És egy idő után a gyakorlás már nem a matracon való torna, hanem maga az élet. Így lesz jógaszűzből haladó gyakorló.

Nehéz kategorizálni ki a kezdő, ki a haladó, mert sok mindentől függ.

  • Kezdő-e az, aki életében először áll matracra, de tornász múltja miatt a legkitekeredettebb pózokat is simán megcsinálja?

  • Haladó lehet-e a gerincsérves, túlsúlyos gyakorló, akinek a fizikai gyakorlása pusztán nyújtós pózokban merül ki? És a lelki, mentális részről még nem is beszéltünk.

Ezeken az oldalakon a jóga életút egyes részeinek eredünk nyomába jógaszűztől a haladó jógagyakorlóig egy laza kategorizálással.

Ez nem szűkít, inkább segít és kísér, hogy a neked legmegfelelőbb segítséget, gyakorlást, támogatást kaphasd tőlünk az órákon és azon túl. Ahogy majd a leírásokban is láthatod, a fizikai gyakorlás csak egy kis része az utazásnak. Az önismeret és a tudatosság annál nagyobb szelet.

Mesélünk a saját utunkról is, az általánosan felmerülő kérdésekről, kételyekről. Így nem érzed majd magad egyedül. Kattins, hogy lásd, hol állsz most, és merre tartasz.

kezdő | középhaladó | haladó