A BEJELENTKEZÉS minden órára KÖTELEZŐ!

  • legkésőbb órakezdés előtt 4 órával tudod lemondani a bejelentkezésed. Ha nem teszed meg, levonjuk az alkalmad/tartozásod keletkezik. Havi 1 vis major helyzetet persze elfogadunk :)

  • a bejelentkezést órakezdés előtt 2 órával lezárjuk. Üzenj/hívj, ha mégis jönnél.

  • REGGELI KISTERMES ÓRÁKRA bejelentkezés előző este 21h-ig!

  • Reggeli ashtangára: jovmilena@gmail.com, 06707767302

jóga budapest kezdő jóga ashtanga jóga vinyasa flow njoy Bakonyi Panni

Melyik óra való nekem?

Kezdőként gyere bátran bármelyik ZÖLD vagy SZÜRKE színnel jelzett órára, figyelünk rád, és olyan gyakorlatokat kapsz, ami neked való.

Haladóbbaknak, íme az óraleírások:

 

Vinyasa Flow

"Jógaszűzektől a veteránokig mindenkinek"

Talán ez az a jógatípus, amit leginkább a játékos szóval tudnánk jellemezni. Légzésritmusra váltogatjuk a gyakorlatokat, amik így átfolynak egymásba, szinte tánc. Nagyon kreatív és élvezetes óra a vinyasa flow, komoly mégis biztonságos kihívást jelentve testnek, légzőrendszernek, léleknek is, nem hiába szerelem oly sok jógi között nekünk is. A gyakorlatok skálázhatók, így ha épp nincs kedved/nem megy a kézenállás (most direkt túlzok) akkor csinálhatsz mondjuk egy sima planket - szóval teljesen magadra szabhatod az órát, és ebben segítünk, figyelünk, kísérünk. Gyere, játssz, áramolj velünk!


Morning Flow

"Garfildoknak kihívás és új világ, hajnali pacsirtáknak léleksimogatás"

A reggeli/hajnali gyakorlásokat egyszerűen meg kell tapasztalni. Akkor is, ha nem vagy amolyan “morning person". Ezeket az órákat a reggeli - előre se tudok hajolni, be vagyok rozsdásodva - fizikai és mentális állapotodnak megfelelően lassabban, fokozatosabban készítjük elő a nagyobb kihívásokra.  Az óra célja, hogy feltöltődve, felfrissülve - nem csak fizikailag, hanem mentálisan is készen a napra hagyd el a jógatermet. Kávé előtt/helyett kávé. Ha szeretnéd beépíteni a mindennapos gyakorlást az életedbe, akkor jógázz reggel, úgy tuti nem jön közbe semmi!


Yin jóga

"Nem szépítünk. Mindenkinek. Receptre."

A dualizmus, a kettősség alkotja a világunkat. Yin és Yang. Ezekhez a minőségekhez rendelhetünk hozzá a világban mindent. A mozgásfajtákat is, pont, mint a szöveteinket. Yang tipusú mozgás például a vinyasa flow tüzes, erős mozdulatai, szövetek pedig az izmok például. A yinhez köthető minőségek a hideg, a lassabb, elfogadó. Szövetek pedig az ízületek, a fascia, inak, szalagok. A yin jóga nem nyújtás. Angolul jól meg van fogalmazva : “you wanna stress the body not stretch it”. Stressz hatása által fejlődünk. A yin gyakorlatokkal hideg állapotban foglalkozunk az izmokkal, ízületekkel nyitjuk, bizonyos mértékben nyújtjuk őket, újramodellezzük a fasciát. Sok kiegészítőt használunk (párna, tégla) és minden órának van egy mentális, gondolkodós, filozófiai fókusza is. Kevesebb pózból építkezünk, 1-1 pózban 3-5 percig is benne maradunk (nem tartjuk, mert nincs erőfeszítés, passzív bennemaradás van csak). Eredménye egy teljesen új testérzet, régi fájdalmak, problémák oldódhatnak fel/meg. Akár reggel akár este, heti egyszer mindenkinek ajánljuk a yin gyakorlást.


Jóga extra - wokshop jelleggel

"Jógiknak. Kiváncsiaknak, kreatívaknak, kihívást keresőknek. Meg tényleg minden jóginak"

A jógát, ha csak mozgásanyagra szűkítjük, hamar beláthatjuk, hogy szükség lehet kiegészítésre. Bizonyos izmok célzott aktiválására, bizonyos mozdulatok beiktatására (pl húzás, az nincs a jógában), olyan feladatokra, amik kiegészítik a gyakorlásunkat, ellensúlyozzák azt, vagy pont felkészítenek a bonyolultabb feladatokra. Valamint olyan energiarendszereket is megmozgatnak, amik a jógában kimaradnak.

A jóga extra órák kis workshop szerűen épülnek fel. A fasciagyakorlatoktól kezdve, a természetes mozgásos állatjárásokon át a konkrét akár súlyzós gyakorlatokig sok mindent megtalálsz majd. Változatosan, kreatívan, megtanítjuk még jobban használni, játszani a testeddel. Kezdőktől a haladókig jöhet bárki.


Kezdő Jóga (Gerinc jóga)

"Jógaszűzeknek, gyógyulnivágyóknak, akik lassabb órára, több magyarázásra vágynak"

Az órán megismerheted a jóga alapvető mozdulatait. Egyszerű, könnyen kivitelezhető gyakorlatok készítik fel a tested, hogy később komplexebb pózokat gyakorolhass, vagy hogy csak egyszerűen megerősítsd, nyújtóztasd a helyes tartáshoz, egészséges gerinchez szükséges izmokat. Minden óra az egész testet átmozgató, erősitő és mobilizáló mozdulatsorokból építkezik. Fejleszti a testtudatot, általánosan segít jó állapotba hozni az izmokat és izületeket, hatékonyan támogatja a gyógyító folyamatokat. Kortól és nemtől függetlenül, szinte bárki végezheti.


Kérdezz bátran, ha még bizonytalan vagy. Szeretettel várunk! njoy