Simigla Petra

Simigla Petra jógaoktató hatha jóga yin jóga njoy mozgásműhely jóga budapest

A jóga.. 
...szerelem.

Nem, nem első látásra, de még csak nem is másodikra. Fokozatosan, napról napra bontakozott ki a vonzalom. Szép lassan szippantott be és vált először csak a „sportommá”, majd a szenvedélyemmé, a lételememmé és segített azzá, amivé válni szeretnék.

Az első találkozásunkkor azt gondoltam, ez nagyon nem nekem való, ez aztán nem én vagyok. Odébb is álltam, nem erőltettem. Majd pár évvel később, amikor már az erőkifejtős, súlyzós sportok rabja voltam, kíváncsiságból a hot jógával próbálkoztam.

Mert abban van kihívás. Mert abban van mit „legyőzni”. Mert csinálni csak úgy érdemes, ha közben legyőzök valamit. A meleget, a 90 percet, a korlátaimat, magamat… Így indult, a rám jellemző teljesítménykényszerrel. Haladni előre, menni mélyebbre a pózokban, figyelni mennyit fejlődtem, hol tartok és mi legyen a következő cél.

Aztán egyszer valahogy becsúszott egy nem hot óra. És akkor ott, abban a gyakorlásban egyszer csak… megtaláltam mindazt, ami valójában lenni szeretnék, ami ott belül bujkált már rég, de nem tudott vagy én nem engedtem felszínre törni, amit az évek során alapos gondossággal „legyőztem”. És egyszer csak már nem akartam legyőzni, elnyomni, engedtem kibontakozni. Megélni a nőiességet, kecsességet, de ugyanakkor az „erőt”, az ászanák szépségét, az áramlás felemelő gyönyörűségét. Az érzést, amikor csak benne akarok lenni. Amikor muszáj lehunynom a szemem és csak lélegezni magam bele. Mosolyogva átérezni a pózt minden porcikámban. Amikor kicsit sem számít hol tartok, mert pont ott a jó, ahol vagyok. Ahol csak ma lehetek, a holnap már új pózt hoz. De nem is akarok máshol lenni. Jó itt.

A jóga nekem erről szól. Egy fantasztikus tapasztalás, egy végtelen út és élethosszig tartó tanulás. Fejlődés. Változás. Tanulás magamról, rólatok, az életről. Öröm. Felszabadulás. Elengedés. Tisztelgés. Hála. Mindennapi csoda. Az első megtartott órám óta pedig egy ajándék is. Amit úgy kapok, hogy közben én adhatok.


Petra videói itt :)


Végzettségek:

Hatha jóga oktató (amaSole jogastudio)

Yin jóga oktató (amaSole jogastudio)

Bene Máté gerincterápia jógával

Bakonyi Panni mentorképzés :)

NyME közgazdász

Soproni Egyetem szociálpedagógus