Szkeptikus vagyok

Nem vagy az a tipikus "jógi"? Rossz élményed volt?

Meglepődnél, ha azt mondanánk, hogy sokszor nekünk is? Ezt az oldalt arra szánjuk, hogy leromboljuk a jógát övező sztereotipiákat, válaszoljunk a kérdésekre. Folyamatosan írjuk, bővítgetjük. Elsőnek nagy példaképem kedves történetét hoztam nektek szeretettel:

gyerek jóga bakonyi panni njoy

"Ő a képen Nyúl Panni (a harisnya a fején a nyúlfül), jógaoktató. Van egy kutyája (a képeken lévő barna kiskutya), Shivának hívják. Jógaórát tart nekem és Balázsnak: jógakártya pózok és saját, általa kitalált pózok alapján. Ő mutatja, nekünk csinálni kell utána. Egy élmény:)"

Nagyon kedves tanítványom Viki, cukorborsó kislánya Bori. A cukiságfaktor mellett azért is osztjuk most meg a történetet, mert mostanában újraindulni látszik egy tendencia az interneten, miszerint kerek perec boldog boldogtalan megítéli mi a jóga, mi az ami nem, és ki a jó és igazi jógi. Én azt gondolom, a jóga szó alapjelentéséből kiindulva (kapcsolat, egyesülés), hogy minden jóga, ami elősegíti a kapcsolódást önmagammal és ezáltal másokkal. Bori ezt még csodamód ösztönösen és őszintén csinálja. Nekem nagy példaképem Ő, szeretem amikor küldenek képet róla, mert emlékeztet az igazi lényegre.

Mindegy, hogy férfi vagy, vagy nő. Hogy kétkezi munkás, vagy topmanager. Hogy csontkollekció, vagy teltebb. Hogy eszel húst, hogy dohányzol-e, hogy menő jógás cuccaid vannak-e. Mindegy, hogy milyen pózokat tudsz megcsinálni. Lehetsz jógi asana gyakorlás nélkül is. Lehetsz bármilyen. Számomra ez a jóga egyik igazi üzenete. Úgy vagy jó jóginak, ahogy vagy. Csak legyen saját gyakorlásod, a többi már jön magától. A jóga egy jófej és egyszerű dolog. Csak mi bonyolítjuk meg az ítéleteinkkel.

Ha mindenki úgy lenne jógi, mint Bori, más világban élnénk.

Az alábbi galéria a "Mutassuk meg, milyenek a magyarországi jógik" esemény felhívására készült képeket tartalmazza. Látod milyen színes csapat? A jógában nincsenek határok.

  • férfi / nő
  • rockssztár / anyuka
  • sportos / husi
  • asanat gyakorol / meditál
  • alkalmazott / vállalkozó
  • gazdag / szegény
  • ... Te hova tartozol? 

A közös bennük, hogy jógáznak. A jóga nem egy csoport vagy szubkultúra tagjainak a kiváltsága. A jóga mindenkié.

#jógáznimenő #énisjógázom #ajógamindenkié

Neked is van képed? Küldd el az info@njoylife.hu-ra és feltöltjük a galériába! 

A borítón a csodavideót a jóga világnapján forgatta az Optimum Solution Enterprise.